قیرگونی دیوار و عوامل تاثیر گذار بر آن


نصب عایق در محل زندگی می‌تواند اثرات قابل توجهی در عملکرد و تبادل انرژی در خانه ایجاد کند، اما نکته بسیار مهم این است که عایق بندی به درستی انجام شود. برای اطلاع از نحوه قیرگونی دیوار در انواع ساختمان و نکات مفید برای دستیابی به نتایج مطلوب، همراه ما این مقاله را تا انتها بخوانید.

 درک معنی و مفهوم قیرگونی

قیرگونی دیوار یا عایقکاری که به آن ایزولاسیون نیز می‌گویند. گونی در میان لایه‌های قیر قرار گرفته و موجب افزایش انسجام و پایداری قیرگونی نهایی می‌شود سپس از این قیرگونی برای دیوار، سرویس بهداشتی و غیره استفاده می‌شود. گونی یک نوعی از منسوجات می‌باشد و از الیاف کنفی محسوب می‌شود. گونی استفاده شده لازم است، دارای بافت یکنواخت و فارغ از هر گونه آلودگی باشد.

۴ مورد از مزایای اصلی قیرگونی دیوار

از مزایای قیرگونی دیوار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اجرای راحت و آسان.
  2. در صورت شکستگی در هر ناحیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. احتیاج به وجود نیرو متخصص در این زمینه نیست.
  4. مصالح مورد نیاز قابل دسترس هستند.

قیرگونی دیوار

چند مورد از معایب قیرگونی دیوار

در ابتدای مقاله، مفهموم قیرگونی و مزایای آن را ارائه دادیم. حال در ادامه به بررسی معایب، این عایق رطوبتی می‌پردازیم. بررسی تمامی ویژگی‌های قیرگونی دیوار نیز، می‌توانند به شما کمک کنند تا بهترین عایق رطوبتی را انتخاب نمایید.

  1. عمده‌ترین معایب قیرگونی دیوار حرارت بالای این مواد است که احتمال بروز خطر را افزایش می‌دهد.
  2. از بین رفتن قیرگونی دیوار به مرور زمان، پارگی آن در صورت نشست‌های احتمالی سازه.

چگونگی انجام شدن روند قیرگونی دیوار

آب بندی قیرگونی دیوار، در اطراف لوله‌ها همراه با قیر و رزین‌های امولسیونی نیز، انجام می‌شود ﻛﻪ از چسبندگی برخوردار است. بعد از خشک شدن این موارد، به یک لایه سفت و به رنگ سیاه در می‌آید. بدین ترتیب از ایجاد این لایه، دیوار آببندی می‌شود. عایق رطوبتی جزء بهترین متریال برای آب بندی نواحی مختلف ساختمان می‌باشد.

بعضی از این موادها، برای آب بندی کانال‌های آب و فاضلاب، مخصوص هستند. قیرگونی دیوار یکی از متداول‌ترین عایق‌های رطوبتی مصرفی، در ایران می‌باشد، زیرا در بیشتر شهرها، مواد اولیه لازم برای عایقکاری نیز، یافت می‌شود.

مواد مورد استفاده برای قیرگونی دیوار

 مواد مورد نیاز برای تشکیل عایقی پرکاربرد شامل، گونی و قیر می‌باشد که گونی مورد نیاز از کشورهای دیگر وارد و در سایز‌های مختلف توزیع می‌شود. طبق آیین نامه ملی گونی خوب باید دارای این خصوصیات باشد:

گونی باید نو، دارای بافت ریز، سالم و بدون هر گونه آلودگی و چروکی باشد، همچنین بهتر است که وزن آن، همواره و در هر متر مربع نزدیک به ۳۸۰ گرم باشد.

 موارد مورد استفاده در عایق رطوبتی قیر شامل موارد زیر می‌باشد:

  • بهترین انتخاب برای انواع درزبندی‌ها چه افقی، عمودی و شیب دار
  • درزبندی برای سازه‌های آبی چون: تونل و راه‌های آب‌ها و پل‌های تاسیس شده روی آب
  • درزبندی در لوله‌های بتنی به علت عدم تخریب بتن
  • درزبندی برای کف بتن

قیرگونی دیوار ایزوگاممواردی که باید قبل از اجرای قیرگونی دیوار مورد توجه قرار بگیرد:

  1. بعد از اجرای قیرگونی دیوار مدت زمان زیادی را صرف شستن دیوار‌ها نکنید زیرا در طولانی مدت آب بندی انجام شده از بین می‌رود.
  2. استفاده قیر سفت و بدون ناخالصی به جای قیر شل
  3. تمیزکردن سطح در زیر قیر و گونی به صورتی که فارغ از هرگونه گرد و خاک باشد، زیرا مانع بروز چسبندگی قیر به سیمان خواهد شد.
  4. اورلب گونی، روی هم حداقل باید ۱۰ سانتی متر باشد.
  5. قرار گرفتن گونی‌ها روی هم باید در جهت شیب باشد.
  6. برای استفاده دو لایه بیشتر از گونی بهتر است که آنها را در لایه‌هایی عمود بر هم اجرا کنند.
  7. بعد از اتمام قیرگونی دیوار برای جلوگیری از آسیب دیدگی و سوراخ شدن ایزولاسیون اجرای یک لایه ملات نرم روی آن انجام می‌شود.
  8. قیرگونی حتما باید درون لوله‌ها نیز انجام شود.
  9. استفاده از میخ برای محکم کردن لایه‌های عایق بندی شده، به هیچ وجه ممکن نیست.
  10. در کاشی کاری دیوار از ضربه زدن به قسمت‌های عایق بندی شده خودداری کنید.

عایق کاری در لایه‌های بالا چگونه انجام می‌شود؟

هنگامی که عایق بندی در لایه‌های بیشتر انجام شود لایه‌های دیگر، باید عمود بر هم باشند. هر یک از این‌ها باید مورد تایید دستگاه نظارت واقع شود که اگر در زمان اجرای سطوح عایق بندی شده تحت عواملی مانند آهک قرار گرفته و صدمه‌ای دیده به نحو مطلوب تعمیر شود.

جمع بندی و سوالات متداول قیرگونی دیوار

قیرگونی دیوار چه مدت زمانی، می‌تواند دوام داشته باشد؟

عمر قیرگونی دیوار به عوامل مختلفی بستگی دارد مانند؛ نوع قیر، روش اجرای کردن قیرگونی، متراژ سطح دیوار و محل اجرای کار، بستگی دارد. به طور کل، عمر مفید قیرگونی دیوار، بین ۱۰ تا ۲۰ سال می‌باشد. همچنین برای مکان‌هایی که مستقیم زیر نور آفتاب قرار ندارند، عمر قیرگونی دیوار آن مادام العمر می‌باشد.

قیرگونی دیوار برای چه دیوارهایی مناسب هستند؟

دیوارهای بیرونی که در معرض رطوبت و نفوذ آب قرار دارند مانند؛ دیوارهای زیرزمین، دیوارهای حیاط، دیوارهای استخر و دیوارهای پشت‌بام، همچنین دیوارهای داخلی که در معرض رطوبت و نفوذ آب قرار دارند مانند؛ دیوارهای سرویس‌ بهداشتی، دیوارهای آشپزخانه و دیوارهای حمام، برای قیرگونی مناسب هستند.

ایزولاسیون یا عایق بندی، در دیوار به منظور جلوگیری از جذب و افزایش مقاومت در دیوار و کف سرویس بهداشتی، پشت بام، آشپزخانه‌ و مواردی از این قبیل انجام می‌شود، مواد مورد نیاز قیر و گونی دیوار بسته به محل عملیات قیرگونی دیوار متفاوت است. به منظور راحتی در فصول سرد و بارانی بهتر است که قیرگونی دیوار را در فصول گرم انجام دهید تا با خیال راحت زمستان را سپری کنید.

شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت ایزوگام و یا خرید ایزوگام و قیرگونی با مجموعه ایزوگام ایران تماس بگیرید و بهترین مارک ایزوگام و قیرگونی را از مجموعه ایزوگام ایران بخواهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با دفتر مرکزیاستعلام قیمت و سفارش